zondag 25 september 2011

Vandaag mijn 3e dag aan boord. De dag gestart met een half uur roeien in de fitness ruimte met harde muziek en plaatjes van schaars geklede dames met tussendoor foto's van de mannen van de Balder met Sinterklaas, Netptunus...

Een uitgebreide rondleiding in overall met helm en veiligheidsbril over het schip gehad. Heel wat meters afgelegd door allerlei gangen, trapjes op en af. Ook heel eind naar beneden geweest in het schip. Een safety toolbox talk bijgewoond bij de reddingssloeps. Als je zo'n sloep ziet en je moet voorstellen dat je daar dan met 58 mensen in zit dat lijkt me toch geen pretje en ik denk dat ik gelijk zeeziek zal zijn.
Gelukkig zijn er pillen aan boord dat is weer een geruststelling. Er vinden op allerlei verschillende activiteiten plaats die heel goed op elkaar afgestemd moet worden op de beperkte vierkante kilometers die voorhanden zijn. Het is allemaal heel groot elk stukje gereedschap. Mijn rondleider, de safety officer, was heel goed op de hoogte wat er aan boord gebeurd en geniet ook van zijn rol.

Vandaag een meeting bijgewoond met de klant en samen met de manager geobserveerd hoe de medewerker zijn rol invulde. Na afloop een terugkoppeling van de manager als coach naar zijn medewerker. Kies er soms voor om dan ook interventies te doen om te zorgen dat zaken nog wat scherper gezien gaan worden en te kijken hoe het eventueel anders aan te pakken bij een volgende keer.
Het coachen aan boord in een omgeving waar heel veel gebeurd is niet altijd makkelijk. Er is niet altijd rust en ruimte om hier mee bezig te zijn. Degene die gecoacht wordt kan zich niet echt altijd terugtrekken. Dat is anders als je coacht en je uit je werksfeer bent en in een rustige omgeving met elkaar in gesprek kan gaan. Het is voor de manager ook niet altijd makkelijk om te wisselen met de petten die hij heeft als manager en nu als coach.

Ook nog in de avond een sessie bij gewoond in het kader van een stuk coaching van een supervisor over het onderwerp veiligheid en het gebruik van de tools die worden gebruikt. Ik besef met steeds meer nu ik hier ben met alles wat hier aan boord plaatsvindt. Het gereedschap wat hier wordt gebruikt is divers en ook allemaal heel groot dat veiligheid een heel belangrijk onderwerp is en dat dit bij een ieder tussen de oren moet zitten en verantwoordelijkheid neemt in dit onderwerp. Dat is van groot belang en cruciaal voor het welslagen van het project zonder risico's.

Het was een eneverende dag en het wordt hier elke dag wat warmer de zomer is hier van start gegaan. Binnen in alle ruimtes is het af en toe niet een koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten